Spørgsmål og svar

Hvorfor har Mentholatum lavet om på produkterne?

Miljøministeriet har i 2022, i henhold til en EU-beslutning, sat en grænse for hvor meget Methyl Salicylate, et kosmetisk produkt må indeholde. Ingrediensen er mistænkt for at skade forplantningsevnen. Mentholatum kunne reducere til det tilladte niveau, men det ville give problemer, hvis vi ville bevare de mange gode egenskaber vores produkter er kendt for. Derfor har vi valgt at lancere læbepomaden og salven i en ny opdateret udgave, så de i dag er tilpasset den nye gældende lovgivning for området. Produkterne er på mange områder stadig tæt på de gamle produkter, som vi har været kendt for i over 100 år.

Vi har ændret formuleringen på læbepomaden, så den nu er baseret på 100% naturlige ingredienser, som nøje er udvalgt ud fra deres evne til at pleje og give fugt til læberne. De mineralske olier er blevet erstattet af vegetabilske olier. Mængden er ændret til 4,5 g og emballagen er samtidig blevet mere brugervenlig.

Mentholatum salven kan anvendes på små tørre områder af huden. Påfør salven i et tyndt lag. Kun til udvortes brug på små ubeskadigede hudområder.

Fordi Mentholatum er lavet af rene naturprodukter, kan alle hudtyper benytte den. Men hvis du ved, at din hud er meget følsom over for en af ingredienserne, anbefaled det at prøve salven på et lille område af huden i ca. 24 timer, før du tager salven yderligere i brug. Ophør anvendelsen, hvis der opstår irritation eller andre uønskede virkninger.

Produktet anbefales ikke hvis du er ammende eller gravid.

Mentholatums håndcreme er et svanemærket produkt. Cremen har hudens pH-værdi og optages hurtigt på huden – uden at fedte. Cremen hjælper din huds naturlige forsvar med at holde på fugten. Den indeholder kamfer, som virker let varmende. Den kan bruges hver dag og er også velegnet til fødderne.

Der er ikke parabener i Mentholatum produkterne.

Mentholatum produkterne forhandles på apoteket, hos Matas og i førende dagligvarebutikker.

Produkterne bliver produceret i Danmark.