Del siden

Mentholatums historie

Mentholatum er i dag mere end 100 år gammel. Grundlagt i 1889 i Wichita, Kansas af Mr. Albert Alexander Hyde sammen med sine farmaceutvenner, hvor de producerede medicin. Efter 4 års forskning lykkedes det dem at udvikle “Mentholatum Salve”, som havde de egenskaber at lindre smerter, lette kløe, lindre forkølelse og insektbid, og blev i vid udstrækning anbefalet af læger.

Navnet “Mentholatum” er en kombination af menthol og petrolatum (som også bruges i Vaseline).

Mr. Hyde støttede iøvrigt kirkens missionærers arbejde i udlandet ved at donere Mentholatum salve. Dette var medvirkende til, at salven fik sin popularitet på verdensplan. På det tidspunkt solgte Mentholatum meget godt i Kina, Japan og selv i Indien. Der blev etableret en fabrik i Shanghai for at klare den stigende efterspørgsel.

Mr. Hyde var en rigtig idealist og derfor donerede han sine aktier i Mentholatum til kirken. Hans fire sønner ønskede dog at gå i deres fars fodspor og købte virksomheden tilbage og fortsatte med driften af Mentholatum i 99 år. I dag er Mentholatum vokset til en stor virksomhed med endnu flere plejeprodukter og hovedsæde I bl.a. USA og Skotland.

Den lille pige klædt som sygeplejerske har fulgt produktet igennem mange år og er symbolet på Mentholatums unikke egenskaber til lindring på mange måder.

Kender du krukken?
Hjælp til læberne